آموزشی

چه تفاوت هایی بین تلویزیون های اسمارت (هوشمند) با اندروید وجود دارد؟

فرق تلویزیون اسمارت با اندروید

با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، دنیای دیجیتال به گوشه‌گوشه زندگی انسان‌ها وارد شده‌است. تلویزیون‌های نسل جدید دیگر فقط برای تماشای فیلم و سریال استفاده نمی‌شوند؛ بلکه خود می‌توانند دستگاهی هوشمند با کارکردهای مختلف باشند و در دیگر فعالیت‌های روزمره، مانند وب‌گردی، گیم و… مورد استفاده قرار گیرند. فرق تلویزیون اسمارت و اندروید را می‌توان تنها در نوع سیستم عامل آن دانست. البته دیگر تمایزهای آشکاری که بین دو تلویزیون وجود دارد ممکن است شما را در انتخاب سردرگم کند.

تلویزیون اسمارت چیست؟

تلویزیون اسمارت یا هوشمند، تلویزیونی است که می‌تواند به شبکه اینترنت متصل شود و راهی جدید برای دسترسی کاربران به فضای مجازی باشد. تلویزیون‌های اسمارت ویژگی‌هایی مشابه با کامپیوتر یا گوشی‌های هوشمند را دارد و به دلیل فراهم کردن فضای گسترده‌تر و همچنین راحتی در تماشا، توانسته‌است رضایت کاربران را به دست آورد.

اولین تلویزیون‌های اسمارت توسط شرکت سامسونگ به دنیا معرفی شدند و پس از این شرکت دیگر شرکت‌های تولیدکننده لوازم دیجیتال، مانند ال جی، فیلیپس، سونی، هایسنس، شیائومی و… نیز تلویزیون‌های اسمارت خود را وارد بازار کردند. امروزه اکثر تلویزیون‌ها قابلیت اتصال به اینترنت را دارند و این امکان اتصال مستقیم به گوشی همراه و کامپیوتر را برای کاربر فراهم می‌کنند.

ویژگی های تلویزیون اسمارت

مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی‌ که می‌توان برای تلویزیون‌های اسمارت برشمرد، قابلیت اتصال به اینترنت و دسترسی به سرویس‌های اشتراکی است. علاوه بر این برخی از تلویزیون‌های اسمارت این امکان را برای کاربران فراهم می‌کند تا از قابلیت‌هایی مانند Miracast و Screen sharing استفاده کنند. با استفاده از این قابلیت‌ها می‌توان محتوای گوشی تلفن همراه را روی تلویزیون تماشا کرد. در ادامه به برخی از ویژگی‌های تلویزیون‌های اسمارت می‌پردازیم:

صفحه نمایش بزرگتر

یکی از ویژگی‌های ظاهری تلویزیون‌های اسمارت صفحه نمایش بزرگتر آن است که به وسیله آن می‌توانید برنامه‌های دلخواه خود را باکیفیت بهتر و واضح‌تری تماشا کنید. در تلویزیون‌های اسمارت معمولا به جای نمایشگر ال سی دی از نمایشگر ال ای دی استفاده شده ‌است که در نتیجه طول عمر و همچنین مصرف برق کمتری نیز خواهند داشت.

کیفیت تصویر و صدای بهتر

از دیگر تفاوت‌هایی که تلویزیون‌های اسمارت با تلویزیون‌های معمولی دارد، کیفیت تصویر بهتر آن است که البته این امر با گسترش علم و تکنولوژی در حال پیشرفت است و روز به روز به کیفیت تصاویر این نوع تلویزیون‌ها افزوده می‌شود.

تلویزیون‌های اسمارت در مقایسه با انواع معمولی دارای کیفیت صدای بهتری نیز است. از میان قابلیت‌های تلویزیون های هوشمند می‌توان به دو قابلیت جدید و مهم آن، یعنی فرمت‌های صوتی دالبی دیجیتال پلاس و DTS اشاره کرد. فرمت‌های صوتی دالبی دیجیتال پلاس استانداردی برای صداهای فراگیر سینما و سینماهای خانگی محسوب می‌شود و تکنولوژی DTS نیز یک فناوری حوزه صوتی است که می‌تواند صدای استریو را مانند یک محیط سه‌بعدی فراهم کند.

اتصال به اینترنت

اتصال به اینترنت مهم‌ترین قابلیتی است که تلویزیون‌های هوشمند را از سایر تلویزیون‌های معمولی متمایز ساخته است. اتصال به اینترنت در واقع دریچه‌ای است که تلویزیون شما را به دنیای مجازی متصل می‌کند. در تلویزیون‌های معمولی، برای اتصال به اینترنت لازم است که یک اندروید باکس در کنار تلویزیون خود تهیه کنید و از این طریق به اینترنت متصل شوید.

اتصال به گجت‌های هوشمند

اتصال به گجت‌های هوشمند از دیگر ویژگی‌های تلویزیون‌های اسمارت است که به شما این امکان را می‌دهد تا گوشی موبایل، تبلت یا لپ تاپ خود را به تلویزیون وصل کنید و محتوای داخل آن‌ها را در صفحه نمایشگری بزرگتر و با کیفیت‌تر مشاهده کنید.

پورت‌ های بیشتر

از دیگر ویژگی‌های تلویزیون‌های هوشمند می‌توان به تعداد بالای پورت‌های آن اشاره کرد که ممکن است در نگاه اول چندان ضروری به نظر نرسد. اگر بخواهید دستگاه‌ها و ابزارهای مختلفی را به تلویزیون خود متصل کنید می‌توانید از تعداد بالای پورت‌های USB و همچنین چند پورت HDMI آن بهره‌مند شوید.

در تلویزیون‌های معمولی به‌طور معمول پورت HDMI وجود ندارد و تعداد پورت‌های USB نیز محدود است و در صورت نیاز شما ناگزیر به خرید مبدل می‌شوید.

وجود پردازنده مرکزی

فرق تلویزیون اسمارت با اندروید در وجود پردازنده مرکزی در تلویزیون‌های اسمارت است که باعث می‌شود تا سرعت انتقال اطلاعات بیشتر شود. روانی تصویر، اجرای دستورات سریعتر و گشت‌و‌گذار در اینترنت با کیفیت و سرعت بالا، از دیگر مزیت‌های وجود پردازنده مرکزی است.

توانایی وب‌گردی از طریق تلویزیون

امروزه وب‌گردی به‌صورت یک فعالیت روزمره برای افراد در آمده است. با استفاده از تلویزیون‌های هوشمند می‌توانید هر زمان و بدون احتیاج به وسیله دیگری به وب‌گردی از طریق تلویزیون خود بپردازید.

توانایی دانلود فیلم و تماشای آن

این قابلیت به شما اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به وسیله دیگری مانند تلفن همراه یا کامپیوتر، بتوانید به راحتی از طریق خود تلویزیون، فیلم مورد علاقه خود را دانلود کنید یا به تماشای آنلاین آن بپردازید. این قابلیت از طریق اتصال تلویزیون به سرویس‌های اشتراک فیلم امکان‌پذیر است.

قابلیت دانلود، نصب و اجرای بازی‌های ویدیویی

دیگر برای نصب و اجرای بازی‌های ویدیویی نیاز به سیستمی جداگانه نخواهید داشت و به راحتی می‌توانید از خود تلویزیون استفاده کنید. امکان اجرای بازی‌های آنلاین با صفحه نمایشگری بزرگ و باکیفیت باعث شده ‌است تا تلویزیون‌های هوشمند در میان گیمرها بسیار محبوب شوند.

قابلیت فرمان صوتی برای کنترل تلویزیون

با استفاده از کنترل‌ تلویزیون‌های هوشمند دیگر نیازی به تایپ کردن یا وارد کردن مطلب مورد نظر ندارید و می‌توانید از طریق کنترل فرمان خود را به صورت صوتی به اجرا در آورید. هوش مصنوعی که قابلیت فرمان صوتی را برای تلویزیون‌های هوشمند فراهم کرده ‌است، در اجرای سریع برنامه‌ها و راحت‌تر شدن کار با تلویزیون بسیار موثر است.

امکان استفاده از دستیار گوگل

استفاده از دستیار گوگل بسیاری از کارها را در گوشی‌های تلفن همراه آسان کرد و اکنون این قابلیت برای تلویزیون‌های هوشمند نیز فراهم شده ‌است. شما می‌توانید با استفاده از دستیار گوگل فرامین خود را به‌صورت صوتی به تلویزیون بدهید. دستیار گوگل از پرکاربردترین برنامه‌هایی است که با استفاده از سیستم‌عامل‌های تلویزیون روی آن نصب می‌شود و می‌تواند کار با دستگاه را برای شما بسیار آسان و راحت کند.

مطلع شدن از وضع آب‌وهوا، تایپ کردن و دیگر فعالیت‌هایی که بدون دستیار گوگل و اجرای فرامین صوتی بسیار زمان‌بر بود، اکنون به سرعت امکان‌پذیر است. برای استفاده از دستیار گوگل کافی است بگویید Hey google و سپس خواسته خود را به زبان انگلیسی بیان کنید. دستیار گوگل در کمترین زمان ممکن خواسته شما را به اجرا در می‌آورد.

از کجا بفهمیم تلویزیون اسمارت است؟

تلویزیون‌های اسمارت دارای ویژگی‌های جدیدی و جذابی هستند که می‌تواند کار را برای دوست‌دارای بازی‌های ویدیویی یا کسانی که به‌طور گسترده در فضای مجازی فعالیت دارند، آسان کند. اما نکته‌ای که قابل ذکر که باید به آن توجه داشت این است که به دلیل نوپا بودن، این تلویزیون‌ها هنوز نتوانسته‌اند به محبوبیت تلویزیون‌های معمولی برسند.

دلیل این امر را نیز می‌توان در قیمت بالاتر این محصول دانست. البته هنوز حجم وسیعی از بازار را تلویزیون‌های معمولی اشغال کرده‌اند و به همین دلیل افراد ترجیح می‌دهند که تلویزیون معمولی خریداری کنند.

اما به دلیل گسترش روزافزون تکنولوژی و وارد شدن آن به تمامی جنبه‌های زندگی، می‌توان آینده درخشانی را برای تلویزیون‌های اسمارت تصور کرد. تلویزیون‌های هوشمند امروزی، علاوه بر داشتن قابلیت اتصال به اینترنت، این امکان را به کاربر می‌دهند تا اپلیکیشن‌های محبوبی مانند Youtube و Netflix را روی آن‌ها نصب کنند. این قابلیت که تنها مختص به تلویزیون‌های اسمارت است، این محصول در نزد بسیاری از کاربران محبوب کرده است.

هدف تمامی تلویزیون‌ها نمایش تصویر به همراه صدا است. اما تلویزیون‌های اسمارت یک قدم فراتر رفته‌اند و قابلیت اتصال به دنیای مجازی و انجام دیگر فعالیت‌ها مانند بازی کردن، دانلود فیلم و سریال، وب‌گردی و… را نیز برای افراد فراهم می‌کنند.

اگر می‌خواهید از اسمارت بودن تلویزیون خود مطلع شوید، بهتر است به هنگام خرید مدل تلویزیون مورد نظر خود را در اینترنت جستجو کنید. علاوه بر این، کنترل تلویزیون‌های اسمارت نیز با انواع معمولی تفاوت دارد و برای جهت و انتخاب گزینه‌ها از اسکرول موس استفاده می‌کنند.

تفاوت تلویزیون اسمارت با 4K

به هنگام خرید تلویزیون‌های اسمارت این سوال ممکن است به وجود آید که تفاوت تلویزیون اسمارت با 4K چیست؟ برای پرداختن به این نکته لازم است به معنای 4K توجه کنیم. در واقع فور کی( 4K) نوعی رزولوشن است که 4000 پیکسل دارد و در واقع حرف K در آن مخفف کیلو به معنای 1000 است.

نمایشگرهای 4K به طور معمول دارای رزولوشن 2160 * 3840 هستند، یعنی رزولوشنی 4 برابر رزولوشن نمایشگرهای full-HD.

به طور کلی اگر بخواهیم به تفاوت تلویزیون اسمارت با 4K بپردازیم باید به این مطلب اشاره کنیم که تمامی تلویزیون‌های 4K هوشمند هستند اما تمامی تلویزیون‌های هوشمند 4K نیستند. تلویزیون‌های اسمارت قابلیت‌های ویژه‌ای همچون ضبط برنامه را دارند. در ادامه به برخی از تفاوت‌های تلویزیون اسمارت با 4K می‌پردازیم:

  • تلویزیون‌های اسمارت این امکان را به شما می‌دهد تا بدون اتصال به آنتن یا دیش ماهواره، بتوانید به‌راحتی به تعداد زیادی کانال‌های تلویزیونی دسترسی داشته باشید.
  • با استفاده از تلویزیون‌های اسمارت می‌وانید به اپلیکیشن‌هایی که در گوشی هوشمند خود نصب کرده‌اید دست پیدا کنید.
  • با استفاده از تلویزیون‌های اسمارت می‌توانید برنامه‌های موردعلاقه خود را ضبط کنید، به بازبینی یا مکث آن بپردازید.
  • دسترسی به صفحه‌های مجازی و دیگر برنامه‌های اجتماعی و ارتباط‌گیری با دوستان و آشنایانتان در سراسر دنیا به وسیله تلویزیون‌های اسمارت امکان‌پذیر است.
  • قابلیت جستجو در وب یا وب‌گردی از طریق living room در تلویزیون‌های اسمارت شما را از دیگر وسایل الکترونیکی مانند کامپیوتر یا گوشی بی‌نیاز می‌کند.
  • تلویزیون‌های هوشمند می‌تواند وسیله‌ای مناسب برای انجام بازی‌های آنلاین برای کاربران باشد.
  • با استفاده از تلویزیون‌های هوشمند می‌توانید به سیستم‌ عامل‌های اندروید یا آیفون متصل شوید.

تفاوت تلویزیون اسمارت با اندروید

مطمئنا به هنگام خرید تلویزیون اسمارت، با طیف وسیعی از تلویزیون‌های هوشمند با قابلیت‌های مختلف مواجه خواهید شد که شما را سردرگم می‌کنند. یکی از سوالات افراد به هنگام خرید تلویزیون هوشمند این است که تفاوت بین تلویزیون اسمارت با اندروید چیست؟ در واقع تلویزیون اندروید نیز خود نوعی تلویزیون هوشمند یا اسمارت تی وی است که این قابلیت را دارد که از سیستم عامل اندروید پشتیبانی کند.

تلویزیون اندروید در واقع به فروشگاه گوگل پلی که در گوشی‌های با این سیستم عامل موجود هستند، دسترسی دارد و از این طریق قابلیت‌های زیادی را برای کاربران فراهم می‌کند.

تلویزیون فوق هوشمند چیست؟

تلویزیون فوق هوشمند نوعی تلویزیون هوشمند است که دارای ویژگی‌های هوشمند بسیار کارآمد است. با استفاده از تلویزیون فوق هوشمند می‌توانید تمامی فعالیت‌های روزمره خود را به تلویزیون خود انتقال دهید و به آسانی از سرعت، کیفیت و راحتی آن استفاده کنید. با استفاده از تلویزیون فوق هوشمند دیگر نیازی به چند دستگاه برای انجام فعالیت‌های روزمره خود نخواهید داشت.

سخن پایانی

دنیای امروز، دنیای دیجیتال است و روز به روز و به سرعت، به سمت تکنولوژی و راحتی بیشتر حرکت می‌کند. تلویزیون به عنوان یک جعبه جادویی برای اولین بار بسیاری از افراد را به حیرت واداشت اما این حیرت تنها برای زمان‌های قدیم باقی نماند. با گسترش تکنولوژی، هر روزه شاهد پیشرفت‌های چشم‌گیر در این حوزه هستیم و بیشتر از دیروز به حیرت فرو می‌رویم. تلویزیون‌های هوشمند گوشه‌ای از این پیشرفت هستند که با قابلیت‌های کاربردی و ویژه‌ای که دارند، باعث راحتی هرچه بیشتر انسان‌ها شده‌اند.

 

سوالات متداول

 

  • آیا تلویزیون هوشمند هنگ می‌کند؟

با توجه به اینکه تلویزیون‌های هوشمند به اینترنت متصل می‌شوند، همانند گوشی‌های تلفن همراه، امکان هنگ کردن آن‌ها نیز وجود دارد. در این مواقع بهتر است تلویزیون را یک بار خاموش و روشن کنید.

  • آیا تلویزیون‌های هوشمند نیاز به آپدیت شدن دارند؟

با توجه به اینکه تلویزیون‌های هوشمند از سیستم‌عامل‌های مختلفی مانند اندروید پشتیبانی می‌کنند و از اپلیکیشن‌های خاصی نیز برخوردارند؛ بنابراین هر از چندگاهی احتیاج به آپدیت دوره‌ای دارند. خود تلویزیون مانند گوشی‌های تلفن همراه و کامپیوترها شما را از بروزرسانی‌های جدید آگاه خواهد کرد.

  • چگونه از هوشمند بودن تلویزیون اسمارت مطمئن شویم؟

تلویزیون‌های هوشمند دارای قابلیت اتصال به اینترنت و همچنین اجرای سریع‌تر دستورات نسبت به تلویزیون‌های معمولی هستند. شما می‌توانید به هنگام خرید تلویزیون، نوع و مدل مورد نظر خود را در اینترنت جستجو کنید و پس از اطمینان به خرید تلویزیون موردنظر خود بپردازید.

  • فرق اصلی تلویزیون اسمارت و اندروید چیست؟

در واقع هر تلویزیون اندرویدی اسمارت است اما هر تلویزیون اسمارتی اندروید نیست. اندروید یک سیستم عامل است که در تلویزیون‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد و قابلیت دسترسی به گوگل پلی و دیگر اپلیکیشن‌ها را فراهم می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *