آموزشی

راه حل بیش از 30 مورد از رایج ترین مشکلات تلویزیون

رایج ترین مشکلات تلویزیون

خراب شدن تلویزیون یکی از آزاردهنده‌ترین مشکلاتی است که پس از گذراندن یک روز پرکار می‌توان با آن مواجه شد. تلویزیون‌های جدید به دلیل هوشمند بودن و به کار بردن قطعات مختلف، بیشتر در معرض آسیب و خرابی قرار می‌گیرند. برای مثال ممکن است تنظیم اشتباه توسط کاربر، عملکرد تلویزیون را مختل کند. برخی از مشکلات تلویزیون به راحتی می‌توانند قابل حل باشد اما برخی دیگر از آن‌‌ها شما را به تعمیرکار نیازمند می‌کند. آشنایی با رایج‌ترین مشکلات تلویزیون می‌تواند بسیار مفید باشد و از هزینه‌های اضافی جلوگیری کند.

مشکلات رایج تلویزیون

با هوشمند شدن وسایل الکترونیکی، تلویزیون‌ها نیز از این پیشرفت جا نماندند و امروزه شاهد ورود تلویزیون‌های هوشمندی هستیم که تماشای فیلم تنها یکی از کوچک‌ترین کاربرد آن‌ها است. همین امر باعث شده است تا زمان استفاده از تلویزیون به میزان قابل‌توجهی افزایش یابد. بازی، استفاده از اینترنت، تماس با دیگر افراد و همچنین وب‌گردی، از جمله امکاناتی است که یک تلویزیون هوشمند امروزه در اختیار افراد قرار می‌دهد.

استفاده بیشتر از تلویزیون نیز باعث می‌شود تا امکان خرابی آن افزایش یابد؛ بنابراین با دانستن مشکلات رایج تلویزیون می‌توان به راحتی از هزینه‌های احتمالی که به دلیل ناآگاهی ایجاد می‌شوند، جلوگیری کرد. در ادامه به بررسی این مشکلات رایج و راه حل آن‌ها می‌پردازیم.

مشکلات رایج تلویزیون را به دو دسته تقسیم می‌کنیم. دسته اول شامل مشکلاتی می‌شود که توسط شما قابل بررسی و حل است. برای حل این مشکلات لازم نیست به تعمیرکار مراجعه کنید و خودتان با راهنمایی‌های موجود می‌توانید به‌راحتی مشکل به وجود آمده را برطرف کنید. دسته دوم مربوط به مشکلاتی است که برای حل آن‌ها بهتر است به تعمیرکار یا نمایندگی تلویزیون مراجعه کنید تا از مشکلات احتمالی بیشتر جلوگیری شود.

مشکلات رایج تلویزیون که توسط شما قابل حل است

اینگونه مشکلات را می‌توان، مشکلات تنظیماتی تلویزیون نامید. این مشکلات ناشی از تنظیمات نادرست تلویزیون است که به راحتی عیب‌یابی و حل می‌شوند و دیگر نیازی به مراجعه به تعمیرکار یا نمایندگی وجود ندارد. برای حل اینگونه مشکلات نیازی به دانش تخصصی نیست و با پیروی از راهنمایی‌های موجود به‌راحتی می‌توانید مشکل را برطرف کنید.

مشکلات صدای تلویزیون

یکی از مشکلات رایج تلویزیون که ممکن است با آن مواجه شوید، تنظیم نبودن صدای آن است. اگر در حال دیدن برنامه مورد علاقه خود هستید و فکر می‌کنید که صدای تلویزیون برای شما واضح نیست یا اینکه از کیفیت صدای آن راضی نیستید، احتمال اینکه تنظیمات تلویزیون شما دچار مشکل شده باشد، وجود دارد.

برای حل این مشکل می‌توانید وارد تنظیمات دستگاه تلویزیون خود شوید و به بخش تنظیمات صدا وارد شوید. با وارد شدن به این بخش با گزینه‌های مختلفی مواجه می‌شود. بررسی هر گزینه به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید بهترین کیفیت دلخواه خود را انتخاب کنید.

بررسی حالت صدا و تغییر آن یکی از راه‌های تنظیم کیفیت صدا است. حالت‌های مختلف را انتخاب کنید و بررسی و مقایسه آن‌ها بپردازید. حالت‌های سینما، ورزشی، موسیقی، بازی و… از جمله مواردی هستند که برای برنامه‌های مختلف تنظیم شده است و هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند.

صدای خودکار پیشرفته از دیگر گزینه‌هایی که است که می‌توانید آن را فعال یا غیرفعال کنید. بررسی و مقایسه حالت فعال و غیرفعال می‌توانید صدای دلخواه خود را پیدا کنید.

گاهی اوقات بالانس نبودن دو بلندگو ممکن است باعث شود تا نتوانید کیفیت دلخواه خود را از تلویزیون دریافت کنید. بالانس بلندگوهای خود را بررسی کنید و ببینید که آیا دو بلندگو به یک میزان قدرت دارند یا خیر.

اگر پس از بررسی‌هایی که انجام دادید هنوز هم نتوانستید به کیفیت صدای دلخواه خود برسید می‌توانید با تنظیمات دستی تغییر حالت صدا، صدای مورد دلخواه خود را تنظیم کنید.

برای برگرداندن حالت صدا به حالت اولیه، کافی است از بخش تنظیمات صدا، گزینه ریست را انتخاب کنید.

دیگر مشکلات رایج مربوط به صدا

مشکلات رایج دیگری نیز وجود دارند که ممکن است به هنگام تماشای تلویزیون با آن‌ها مواجه شوید. مشکلات مربوط به صدا معمولا با استفاده از راهنمایی‌هایی که اشاره می‌شود، قابل حل هستند اما ممکن است برخی از آن‌ها نیز نیاز به تعمیرکار یا مراجعه به نمایندگی داشته باشند.

  • صدا نداشتن تلویزیون از جمله مشکلاتی است که ممکن است با آن روبرو شوید. اگر تلویزیون شما صدا ندارد، بهتر است ابتدا کابل‌های صوتی را به‌صورتی کاملا ایمن بررسی کنید تا هر دو به تلویزیون و رسیور متصل باشند. سپس مطمئن شوید که تنظیمات تلویزیون به‌درستی انجام شده است و تلویزیون صدا را به دستگاه منبع شما منتقل می‌کند یا خیر.

اگر اطمینان دارید که دستگاه خروجی شما صدای سازگار را تولید می‌کند، می‌توانید با امتحان کردن کابل‌های صوتی مختلف مشکل را تشخیص دهید. مطمئن شوید که دیگر دستگاه‌‌ها می‌توانند روی رسیور مورد نظر، صدا را پخش کنند. اگر رسیور روی هیچ دستگاهی کار نمی‌کند به معنای این است که رسیور خراب است. اما اگر رسیور روی دیگر دستگاه‌ها کار می‌کند به معنای آن است که تلویزیون دچار مشکل شده است و باید با نمایندگی تلویزیون تماس بگیرید.

  • از دیگر مشکلات رایج تلویزیون، تاخیر صدا است. اگر از بلندگوهای جداگانه استفاده می‌کنید باید قابلیت lip sync یا audio delay را روی رسیور امتحان کنید. اگر از بلندگوهای تلویزیون استفاده می‌کنید نیز همین قابلیت را در تلویزیون امتحان کنید. می‌توانید ورودی را روی حالت PC تنظیم کنید و مجددا کیفیت صدا را تست کنید.
  • شنیدن صدای ویدیو با اکو از دیگر مشکلاتی است که ممکن است به هنگام تماشای تلویزیون با آن مواجه شوید. این مشکل معمولا زمانی به وجود می‌آید که از یک اسپیکر خارجی استفاده می‌کنید. مشکل اکوی صدا معمولا به سخت افزار مربوط می‌شود و نمی‌توان آن را مربوط به نرم افزار دانست. اکودار بودن صدا وقتی اتفاق می‌افتند که همزمان هم اسپیکر خارجی و هم تلویزیون در حال کار باشند. برای حل این مشکل ابتدا لازم است تا اسپیکر‌های تلویزیون را غیرفعال کنید و فقط صدا را از طریق اسپیکرهای خارجی دریافت کنید. این کار از طریق تنظیمات صدا و قرار دادن خروجی روی اسپیکر خارجی انجام می‌شود.

مشکلات تصویر تلویزیون

از دیگر مشکلات رایجی که ممکن است با تلویزیون داشته باشید، تصویر نامناسب یا بی‌کیفیت است. اگر به هنگام تماشای تلویزیون حس کردید که رنگ‌های مختلف به‌درستی نمایش داده نمی‌شوند، می‌توانید از طریق منوی تنظیمات دستگاه، این مشکل را برطرف کنید. کافی است وارد قسمت تنظیمات تصویر شوید و گزینه‌های مختلف را بررسی و مقایسه کنید. با بررسی گزینه‌ها بهترین کیفیت را مورد نظر خود را به دست آورید.

برای تنظیمات تاریکی و روشنایی تصویر کافی است تنظیمات Backlight و Brightness را مورد بررسی قرار دهید. با کم و زیاد کردن تنظیمات می‌توانید به نتیجه دلخواه برسید.

برای تنظیم رنگ‌های تلویزیون لازم است به بخش Color Temperature بروید و با تغییر گزینه‌های مختلف، ترکیب رنگی مورد نظر خود را پیدا کنید.

برای پیدا کردن حالت تصویر دلخواه خود، می‌توانید گزینه‌های مختلف را تغییر دهید و هر کدام را که احساس بهتری نسبت به آن دارید، انتخاب کنید. البته می‌توانید از حالت Dynamic یا Vivid نیز برای کیفیت مورد نظر خود استفاده کنید.

اگر حس می‌کنید که تصویر پرش دارد، کافی است به بخش Motion interpolation بروید و آن را غیرفعال کنید. این گزینه باعث می‌شود تصویر تار شود و فریم ویدیو افزایش یابد.

دما و تن رنگی را نیز می‌توانید با گزینه‌های White Balance و Color Space تنظیم کنید و نتیجه ایده آل خود را دریافت کنید.

با انتخاب گزینه تنظیمات اولیه کارخانه نیز می‌توانید تمامی نتظیمات را به حالت اولیه خود برگردانید.

دیگر مشکلات رایج مربوط به تصویر

مشکلات رایج دیگری نیز به هنگام تماشای تلویزیون ممکن است مشاهده شوند که با مراجعه به بخش تنظیمات می‌توانید آن‌ها را برطرف کنید. در ادامه به برخی از این مشکلات کوچک اما مهم و راه حل آن‌ها می‌پردازیم.

  • ناپدید شدن توپ یا شی به هنگام تماشای تلویزیون از دیگر مشکلاتی است که ممکن است به دلیل پرش تصویر به وجود آید. می‌توانید با غیرفعال کردن گزینه Motion interpolation این مشکل را برطرف کنید.
  • اگر به هنگام تماشای تلویزیون حس کردید که اشیاء سفید یا ابرها خیلی زرد یا آبی هستند، می‌توانید گزینه White Balance و همچنین Color spaceرا به حالت default تنظیم کنید. راه حل دیگر تغییر تن رنگی است. از این گزینه همچنین زمانی می‌توانید استفاده کنید که حس می‌کنید، رنگ‌ها اشتباه به نظر می‌رسند.
  • اگر به هنگام تماشای تلویزیون حس کردید که رنگ مشکی خاکستری به نظر می‌رسد، ممکن است تنظیمات بخش روشنایی دچار مشکل شده باشد. با مراجعه به بخش Black level یا Brightness می‌توانید به راحتی به کیفیت رنگ مورد نظر خود دست پیدا کنید. برای حل این مشکل همچنین مطمئن شوید که تنظیمات RGB منابع و تلویزیون مطابقت دارند. می‌توانید گزینه local dimming را نیز فعال و تغییر رنگ‌ها را مقایسه کنید.

البته لازم به ذکر است که در صورتی که پنل تلویزیون شما LED IPS باشد، رنگ مشکی همیشه خاکستری به نظر خواهد رسید. زیر کلیه تلویزیون‌های LED دارای رنگ مشکی روشن‌تری نسبت به تلویزیون‌های پلاسما و OLED هستند.

  • از دیگر مشکلاتی که ممکن است به هنگام تماشای تلویزیون با آن مواجه شوید، وجود لکه‌های روشن در صحنه‌های تاریک است. برای حل این مشکل، ناحیه مورد نظر را به آرامی با یک پارچه نرم تمیز کنید. در صورتی که مشکل برطرف نشد و به‌قدری بد بود که تجربه مشاهده شما را مختل کرد، تلویزیون را مرجوع کنید یا با نمایندگی تماس بگیرید.
  • اگر تلویزیون شما حداکثر رزولوشن را نشان نمی‌دهد، می‌توانید در منوی اصلی خروجی رزولوشن را به حداکثر تغییر دهید.
  • اگر حس کردید که قسمت‌های تاریک از هم جدا شده‌اند، می‌توانید تنظیمات حذف نویز را فعال کنید. برای حل این مشکل همچنین می‌توانید اتصالات یا کیفیت منابع را بهبود ببخشید. اگر با هیچ یک از موارد بالا مشکل مورد نظر برطرف نشد، بهتر است با آن کنار بیایید؛ زیرا این مشکل در بسیاری از رسانه‌های بی‌کیفیت رایج است.
  • اگر حس می‌کنید تصویر تلویزیون بی‌کیفیت است، می‌توانید از طریق غیرفعال کردن motion interpolation یا افزایش sharpness یا تنظیم ابعاد این مشکل را برطرف کرد. البته توجه کنید که در رسانه‌های بی‌کیفیت معمولا این مشکل حل نخواهد شد و تنها راه حل تماشای فیلم‌های باکیفیت بالاتر است.
  • اگر بخش‌هایی از تصاویر کم‌نور و پرنور می‌شود یا بعد از تنظیمات تصویر هاله در اطراف تصاویر ایجاد می‌شود، می‌توانید تنظیمات White balance و color space را به حالت default برگردانید. با امتحان کردن کابل HDMI دیگر و همچنین امتحان حالت‌های تصویری متفاوت نیز می‌تواند در حل این مشکل مفید باشد.
  • گیر کردن برخی از پیکسل‌ها روی صفحه از دیگر مواردی است که ممکن است به هنگام تماشای تلویزیون به‌وجود آید. برای حل این مشکل می‌توانید رایانه را به تلویزیون متصل کنید و با استفاده از ابزار JscreenFix این مشکل را برطرف کنید. راه حل دیگر آن است که روی قسمتی که پیکسل آن گیر کرده است را با پارچه نرم اندکی فشار دهید، سپس تلویزیون را خاموش و روشن کنید و دوباره آن را چک کنید.

البته توجه به این نکته ضروری است که اگر از دستگاه‌های گیرنده دیجیتال استفاده می‌کنید، بهتر است از کابل HDMI برای اتصال دستگاه گیرنده دیجیتال به تلویزیون استفاده کنید تا صدا و تصویر را با کیفیت بهتری در اختیار داشته باشید. به‌طور کلی برای اتصال هر دستگاهی به تلویزیون، بهتر است از کابل HDMI استفاده کنید تا کیفیت مورد نظر به‌‌خوبی قابل دریافت باشد.

مشکلات گیرنده داخلی تلویزیون

از دیگر مشکلاتی که ممکن است در برخی از تلویزیون‌های LCD و LED به وجود آید، اختلال در دریافت شبکه‌های مختلف یا قطع و وصل شدن شبکه‌ها است. این مشکل بیشتر در تلویزیون‌هایی ایجاد می‌شود که ریسیور یا گیرنده دیجیتال داخلی دارند. بهتر است به هنگام خرید تلویزیون از خرید اینگونه تلویزیون‌ها خودداری کنید. برای جلوگیری و حل این مشکل موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید.

  • حتی الامکان از آنتن‌های باکیفیت استفاده کنید.
  • کابل آنتن را مرغوب و با کیفیت انتخاب کنید.
  • از اتصال صحیح فیش آنتن به دو سر کابل و همچنین اتصال آن به تلویزیون و آنتن مطمئن شوید.
  • وارد تنظیمات تلویزیون شوید و به بخش دریافت کانال وارد شوید. در بخش انتخاب کشور، ایران را انتخاب کنید و گزینه جستجوی اتوماتیک را برای بررسی و دریافت مجدد کانال‌های تلویزیونی انتخاب کنید.
  • اگر پس از جستجو تمامی کانال‌های موردنظر را دریافت نکردید، موقعیت آنتن را عوض کنید و سپس مجددا عمل جستجوی خودکار شبکه‌ها را تکرار کنید.
  • اگر هیچ کانالی را دریافت نکردید مشکل از گیرنده داخلی تلویزیون است اما اگر کانال به‌خصوصی را پیدا نکردید مشکل از آنتن یا کابل شماست.
  • نکته قابل توجه در زمینه خرابی گیرنده دستگاه این است که بهتر است در صورت خرابی گیرنده داخلی دستگاه، از تعمیر آن خودداری کنید. تعمیر گیرنده داخلی تلویزیون بسیار هزینه‌بر است و ریسک بالایی دارد. با هزینه کمتر می‌توانید گیرنده جدید خریداری کنید.

برنامه‌ ها و وای فای تلویزیون

تلویزیون‌های امروزی اغلب هوشمند هستند و دارای برنامه‌هایی هستند که خود ممکن است دچار مشکل شوند. در ادامه به بررسی این مشکلات و راه حل آن‌ها می‌پردازیم.

  • عدم توانایی پخش به صورت 4K

یکی از مشکلات رایجی که پس از خرید تلویزیون ممکن است با آن مواجه شوید این است که تلویزیون خریداری شده با قابلیت پشتیبانی از 4K توانایی پخش ویدیوهای با این کیفیت را ندارد. برای حل این مشکل راه‌های زیر را امتحان کنید.

ابتدا باید مطمئن شوید که سرویسی که می‌خواهید از آن استفاده کنید اجازه دسترسی به کیفیت 4K را می‌دهد یا خیر. در برخی از برنامه‌های پخش فیلم، کاربران خود باید کیفیت دلخواه خود را تنظیم کنند؛ بنابراین در اینگونه سایت‌ها از قرار داشتن کیفیت روی حالت 4K مطمئن شوید.

برای تماشای آنلاین فیلم باید ازاتصال اینترنت یا شبکه وای فای خود به پهنای باند کافی مطمئن شوید. کم بودن سرعت اینترنت می‌تواند باعث شود تا ویدیو‌های 4K به شکل مناسبی نمایش داده نشوند. معمولا سرعت مورد نیاز برای پخش ویدیوهای 4K به صورت آنلاین حدود 25 مگابیت بر ثانیه است.

در صورت برطرف نشدن مشکل می‌توانید با نمایندگی یا تیم پشتیبانی تماس بگیرید.

  • پخش نشدن ویدیو در مرورگر تلویزیون

از دیگر مشکلات رایج تلویزیون، پخش نشدن ویدیو در مرورگر تلویزیون است. برای این مشکل راه حل مستقیمی وجود ندارد. یکی از راه‌هایی که می‌توانید از آن استفاده کنید، وصل کردن تلویزیون به پی سی و تماشای آنلاین ویدیوهای مرورگر از این طریق است.

  • متصل نشدن تلویزیون به وای فای

متصل نشدن تلویزیون به وای فای مشکلی است که با انجام راه حل‌های زیر می‌توانید آن را حل کنید. در صورتی که مشکل با راهنمایی‌های زیر برطرف نشد، با پشتیبانی تماس بگیرید.

  1. خاموش و روشن کردن تلویزیون و روتر و سپس اقدام به اتصال به وای فای
  2. اتصال تلویزیون از طریق Ethernet به روتر و انجام نصب و به روزرسانی‌ها
  • پیدا نکردن یا دانلود نکردن یک برنامه

این مشکل در واقع مشکل تلویزیون نیست و راه حلی برای آن وجود ندارد؛ زیرا کاربران تنها می‌توانند برنامه‌هایی را روی تلویزیون نصب کنند که روی فروشگاه آن وجود دارد.

مشکلات رایج تلویزیون که باید توسط متخصصان مورد بررسی قرار گیرند

برخی از مشکلات رایج تلویزیون باید حتما توسط متخصصان مورد بررسی قرار گیرند تا از آسیب‌های بیشتر و هزینه‌های آن جلوگیری شود. با توجه به اینکه بیشتر تلویزیون‌های امروزی از نوع هوشمند هستند و قیمت بالایی دارند، در صورت نیاز حتما با نمایندگی تماس بگیرید تا از هزینه‌های اضافی جلوگیری شود.

شکستگی پنل تلویزیون

شکستگی پنل تلویزیون از جمله مواردی است که بهتر است برای آن از متخصصان این حوزه کمک گرفته شود تا از بروز مشکلات و هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید. احتمال شکستگی پنل در تلویزیون‌های امروزی که دارای پنل نازکی هستند، بسیار بیشتر از تلویزیون‌های قدیمی است. با جابه‌جایی نادرست و اعمال فشار، حتی به مقدار کم، امکان ترک خوردن و شکستن پنل وجود دارد. در صورت بروز این مشکل بهتر است برای جلوگیری از بروز آسیب‌های بیشتر به سرعت با نمایندگی تماس بگیرید و جهت تعویض پنل اقدام کنید.

آبخوردگی پنل تلویزیون

یکی از مشکلات رایج تلویزیون‌های جدید، آبخوردگی پنل تلویزیون است. باید از رسیدن مایعات به پنل یا خود تلویزیون جلوگیری کرد. این عمل معمولا به هنگام تمیز کردن تلویزیون رخ می‌دهد؛ بنابراین لازم است تا برای تمیز کردن تلویزیون از یک پارچه نم‌دار استفاده شود. آبخوردگی پنل ممکن است باعث سوختن  آی سی‌های دستگاه یا خود تلویزیون شود. هزینه‌های سوختن تلویزیون بسیار زیاد است؛ بنابراین در صورت آبخوردگی پنل تلویزیون سریعا دستگاه را خاموش کنید و دوشاخه آن را از برق بکشید و پس از آن با نمایندگی تماس بگیرید.

تاخیر در روشن شدن

روشن شدن تلویزیون با تاخیر ممکن است در برخی از تلویزیون‌هایی که از عمرشان چند سال می‌گذرد اتفاق بیفتد. در این تلویزیون‌ها پس از فشردن دکمه پاور تلویزیون، دستگاه با تاخیر روشن می‌شود. این مشکل معمولا مربوط به قسمت پاور تلویزیون است و باید توسط متخصصان مورد بررسی قرار گیرد. پس از بررسی در صورت نیاز باید پاور تعویض یا تعمیر شود.

خطوط افقی و عمودی ثابت و متغیر در تصویر

ظاهر شدن خطوط افقی و عمودی ثابت و متغیر در تصویر، به‌طور معمول به دلیل ضربه خوردن، فشار یا کار کردن بیش از حد اتفاق می‌افتد. این مشکل معمولا حاصل خرابی یا آسیب به پنل تلویزیون است. در صورت بروز این مشکل باید پنل تعمیر یا تعویض شود که هزینه‌های زیادی دارد.

در برخی از موارد در صورت خرابی پنل، بخش‌هایی از تصویر تاریک‌تر است. برای اطمینان از اینکه این مشکل به دلیل خرابی پنل است، می‌توانید به آرامی بخش‌هایی از پنل تلویزیون را فشار دهید. اگر خط‌ها یا قسمت‌های تاریک جابه‌جا شد، بدون شک پنل دستگاه دچار مشکل شده است و باید تعویض یا تعمیر شود.

وجود نقاط سیاه، قرمز یا سفید ثابت در تصویر

از دیگر مشکلات رایج تلویزیون، وجود نقاط رنگی یا سیاه در تصویر است. این مشکل معمولا به دلیل سوختن پیکسل ایجاد می‌شود. وجود لکه‌های سفید ناشی از نور هم می‌تواند به دلیل خرابی پنل تلویزیون باشد و باید سریعا مورد بررسی متخصص قرار گیرد.

قطع شدن تصویر پس از روشن شدن

اگر تصویر تلویزیون پس از روشن شدن و گذشت چند ثانیه قطع می‌شود، به احتمال زیاد مشکل از بک لایت آن است. بک لایت تلویزیون به دلیل داشتن لامپ‌های ال ای دی زیاد، به میزان زیادی در معرض سوختگی و آسیب است. مشکل به وجود آمده نیز باید سریعا توسط متخصص بررسی شود تا در صورت نیاز بک لایت تعمیر یا تعویض شود.

عدم پاسخگویی مناسب تلویزیون به ریموت یا برعکس

از دیگر مشکلات رایج تلویزیون، عدم پاسخگویی مناسب تلویزیون به ریموت یا برعکس آن است. در صورت بروز این مشکل اولین کاری لازم است انجام شود، بررسی کنترل تلویزیون است. برای بررسی کنترل تلویزیون راه‌های مختلفی وجود دارد. می‌توانید ریموت دیگری را برای بررسی ریموت فعلی خود استفاده کنید یا از دوربین تلفن همراه خود استفاده کنید. به این صورت که دوربین تلفن همراه خود را به سمت چراغ ریموت قرار دهید و یکی از دکمه‌های آن را فشار دهید. اگر ریموت کار کند، شما داخل دوربین نوری را مشاهده می‌کنید. اگر ریموت دستگاه درست باشد، مشکل از تلویزیون و برد آن است که باید توسط متخصصین بررسی شود.

شکستن یا ترک خوردن صفحه نمایش

شکستن یا ترک خوردن صفحه تلویزیون به دلیل فشار یا ضربه، از دیگر مشکلات رایجی است که ممکن است اتفاق بیفتد. این مشکل از پرهزینه‌ترین مشکلات نیز به حساب می‌آید که در برخی موارد حتی مجبور به خریداری مجدد تلویزیون خواهید شد. در صورت ترک خوردن یا شکستن صفحه نمایش باید با متخصصین تماس بگیرید و با توجه به هزینه تعمیر دستگاه و مقایسه آن با هزینه خرید مجدد دستگاه تصمیم به تعمیر دستگاه فعلی یا خرید دستگاهی جدید بگیرید.

مشکل در ورودی‌های تلویزیون

ورودی‌های تلویزیون، از بخش‌های مهم تلویزیون هستند که شامل سوکت فیش‌های صدا، تصویر، HDMI، آنتن، سوکت فلش مموری و… می‌شود. خرابی این بخش‌ها معمولا به صورت قطع و وصل شدن یا کار نکردن ظاهر می‌شود. این مشکل می‌تواند ناشی از خرابی مین برد نیز باشد. مین برد مانند مادربرد برای تلویزیون عمل می‌کند و از مهم‌ترین بخش‌های تلویزیون به شمار می‌رود. مین برد وظیفه دارد تا اطلاعات تلویزیون را در اختیار بخش‌های مختلف قرار دهد و ارتباط بین آن‌ها را با هم ایجاد کند.

خرابی این قطعه به دلیل ضربه، حرارت زیاد، آبخوردگی، نوسانات برقی و… ایجاد می‌شود و در صورت بروز مشکل در این قطعه لازم است با نمایندگی تماس بگیرید. برای جلوگیری از بروز مشکل در این قطعه می‌توانید از محافظ برق استفاده کنید. محافظ برق از رسیدن جریان‌های بالا به تلویزیون جلوگیری می‌کند. همچنین تلویزیون را در مکان مناسب و دور از دمای زیاد، ضربه و آبخوردگی قرار دهید.

جمع بندی

مشکلات رایج تلویزیون معمولا به دلیل استفاده نادرست، نوسانات برق، وارد شدن ضربه به تلویزیون یا نقص فنی در تولید است. اولین و بهترین راه برای جلوگیری از به وجود آمدن مشکل در تلویزیون، خریداری یک تلویزیون سالم است؛ بنابراین سعی کنید به هنگام خرید تلویزیون، تمامی امکانات تلویزیون را به‌خوبی امتحان کنید و از سالم بودن تلویزیون اطمینان حاصل کنید.

از آنجایی که تلویزیون جزء کالاهای برقی به حساب می‌آید و بروز مشکل در کالاهای مصرفی رایج است، نباید به هنگام بروز مشکل نگران شد. بسیاری از مشکلات به وجود آمده به راحتی قابل حل هستند و می‌توان بدون پرداخت هزینه آن‌ها را برطرف کرد. هر چند برخی از مشکلات نیز نیاز به نظر متخصص دارند و بهتر است در مورد آن‌ها سرخود تصمیم نگرفت تا از آسیب‌های بیشتر جلوگیری کرد. برخی از مشکلات با تعویض یک قطعه و برخی دیگر با تعمیر برطرف خواهند شد.

 

سوالات متداول

تلویزیون به طور ناگهانی خاموش می‌شود. برای رفع آن چه کاری باید انجام داد؟

خاموش شدن ناگهانی تلویزیون از مشکلاتی است که ممکن است به دلایل مختلف ایجاد شود. برای رفع این مشکل راه حل‌های زیر را امتحان کنید:

  • غیرفعال کردن CEC
  • مطمئن شدن از تنظیم نبودن ریموت روی دکمه پاور
  • در آوردن باتری‌های ریموت
  • تنظیم مجدد یا ریست کردن دستگاه
  • تماس با پشتیبانی

برای روشن و خاموش شدن ناگهانی تلویزیون باید چه کار کنیم؟

روشن و خاموش شدن ناگهانی تلویزیون ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد. در ادامه به هر یک از دلایل احتمالی و راه حل‌های مربوط به آن اشاره می‌کنیم.

  • بی کیفیت و فیک بودن کابلهای HDMI: بهتر است از کابل ارائه شده به همراه خود دستگاه استفاده کنید.
  • نوسانات برق: برای جلوگیری از آسیب حاصل ازنوسانات برق به دستگاه بهتر است از اتصال مستقیم تلویزیون به پریز برق خودداری کنید و از محافظ‌های برق استفاده کنید.
  • سوختن آی سی برد پاور: در صورت سوختن آی سی برد پاور، باید قطعه را تعویض یا تعمیر کنید. برای اینکه از خرابی‌های احتمالی جلوگیری شود، توصیه می‌شود خازن‌های اطراف IC را نیز تعویض کنید.
  • خرابی مدار استندبای: برای حل مشکل باید با نمایندگی یا تعمیرکار تماس بگیرید.
  • خرابی مین برد: خرابی مین برد، به علت مهم بودن این قطعه و تاثیر آن بر کار دیگر قطعات و بخش‌های تلویزیون، فرایند کاری تلویزیون را مختل می‌کند؛ بنابراین برای حل این مشکل بهتر است با نمایندگی یا تعمیرکار تماس بگیرید و از آسیب‌های بیشتر احتمالی جلوگیری کنید.

خرابی مین برد باعث می‌شود که تلویزیون به هنگام کار کردن خاموش شود یا هنگامی که دکمه پاور را فشار دهیم چراغ جلوی تلویزیون چشمک می‌زند اما تلویزیون روشن نمی‌شود. از دیگر نشانه‌های خرابی مین برد می‌توان به این اشاره کرد که تلویزیون روی لوگوی شارپ باقی می‌ماند و با خاموش و روشن شدن تلویزیون تغییر نمی‌کند.

  • انتقال ویروس به تلویزیون: از دیگر دلایلی که ممکن است باعث خاموش و روشن شدن ناگهانی تلویزیون شود، انتقال ویروس به تلویزیون است. اتصال فلش مموری‌های ویروسی به تلویزیون باعث می‌شود تا برنامه‌های اصلی تلویزیون از کار بیفتند و به همین دلیل عملکرد تلویزیون مختل شود.

آیا دیر روشن شدن تلویزیون مشکل جدی است؟

دیر روشن شدن تلویزیون از دیگر مشکلات رایج تلویزیون است که ممکن است به دلیل اختلال در پاور برد دستگاه ایجاد شود. این مشکل از مشکلات جدی است که باید هرچه سریع‌تر توسط متخصص بررسی شود.

در صورت کار نکردن ریموت تلویزیون از دور باید چه کار کنیم؟

اگر ریموت شما از فاصله دور کار نمی‌کند ممکن است باتری‌های آن ضعیف شده باشد. باتری‌های ریموت را عوض کنید و مجددا امتحان کنید. از زوایای مختلف کنترل تلویزیون را امتحان کنید یا جعبه کابل یا ماهواره را از تلویزیون دور کنید. اشیای جلوی تلویزیون ممکن است مانع عملکرد کنترل شود؛ اشیاء را از جلوی تلویزیون دور کنید. در صورت امکان می‌توانید مجددا ریموت را تنظیم کنید.

آیا ماندن موقت یک تصویر روی صفحه دردسرساز است؟

ماندن موقت یک تصویر روی صفحه تلویزیون باید پس نهایتا تا چند دقیقه طول بکشد. اگر این مشکل بیشتر طول بکشد باعث سوختن تلویزیون می‌شود؛ بنابراین باید نسبت به رفع آن اقدام کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *