آموزشی, معرفی: محصول | ابزار جانبی | برند

معرفی کامل اجزای دستگاه اسپرسوساز

Espresso maker components

دستگاه اسپرسوساز انواع مختلفی دارد؛ اما در برخی از قطعات و اجزا شبیه به هم هستند و کاربردی یکسان دارند. شناخت اجزای دستگاه اسپرسوساز اهمیت زیادی برای کافی­شاپ­ها و خریداران این دستگاه دارد. به همین دلیل توصیه می­کنیم در ادامه با ما همراه باشید تا هر آنچه که لازم است درباره اجزای دستگاه اسپرسوساز بدانید را با هم بررسی کنیم. ابتدا باید بدانیم که دستگاه اسپرسوساز چیست و چه وظیفه­ای دارد. اگر هر سوالی درباره دستگاه اسپرسوساز و قطعات آن داشتید، کافیست با ما تماس بگیرید. یکی از سوالاتی که ممکن است به آن بربخوریم و همواره توسط کاربران مطرح شده است، این است که “چگونه طول عمر دستگاه اسپرسوساز خود را بالا ببریم؟” است

Espresso maker components 1

معرفی کلی دستگاه اسپرسوساز

دستگاه اسپرسوساز به دستگاهی گفته می­شود که کار آن تهیه اسپرسو از پودر قهوه است. کارکرد دستگاه به این صورت است که ابتدا آب جوش را وارد پودر قهوه می­کند و با دمای بالا دم می­کشد. پس از آن اسپرسو آماده شده و به فنجان شما ریخته می­شود. به همین راحتی! این آسانی از مزایای اسپرسوساز نسبت به قهوه­جوش و موکاپات است و دردسرهای آنها را ندارد. با استفاده از این دستگاه می­توانید انواع لاته، کاپوچینو، ریزوتو و اسپرسو را تهیه کرده و از آن لذت ببرید. اسپروساز از معروفترین و محبوب ترین انواع قهوه ساز به شمار می آیند.

معرفی اجزای دستگاه اسپرسوساز

هر کس که از دستگاه اسپرسوساز استفاده می­کند، ضروری است تا اجزا و قطعات آن را بشناسد. شناخت این قطعات باعث می­شود تا به­درستی از آن استفاده کرده و توانایی عیب­یابی یا تعمیر آن را داشته باشید. منبع آب، پمپ، دیگ بخار، نازل بخار، روکش لوله بخار، هدگروپ، تمپر، پرتافیلتر، بورد، مایع جرم­گیر و قطعات یدکی از اجزای کلی دستگاه اسپرسوساز هستند که در ادامه هر یک از این موارد را توضیح خواهیم داد.

قطعات یدکی دستگاه اسپرسوساز

قطعات یدکی سایر اجزای دستگاه اسپرسوساز هستند که جزئی­تر محسوب می­شوند. این قطعات یدکی عبارتند از:

  • واشرها
  • میکروسوئیچ
  • فنرها
  • فیلترها
  • شیرآب و بخار
  • سوپاپ­ها
  • قسمت­های بدنه
  • موتورها
  • شیر برقی
  • صفحات
  • سنسورها
  • پمپ­ها
  • سبدهای پرتافیلتر
  • المنت­های هدگروپ و بویلر
  • تاچ پد
  • خروجی پرتافیلتر
  • لوله­ های هیدرولیک مسی
  • کابل­های اتصال
  • نشانگرهای سطح آّب
  • نازل بخار
  • دسته­ها و دستگیره ­ها
  • کارتریج المنت دما
  • شاور و جاشاور
  • برچسب­ ها یا اتیکت ­ها
  • ترموستات
  • سینی­ ها
  • بویلر
  • اورینگ
  • بورد
  • پایه­ ها

منبع آب دستگاه اسپرسوساز

منبع آب دستگاه اسپرسوساز که اهمیت زیادی در این دستگاه دارد، در دو نوع لوله­کشی و منبع موجود است. معمولا دستگاه­های اسپرسوساز بزرگ به­صورت لوله­کشی هستند و از لوله­کشی تغذیه می­کنند. انواع کوچک و خانگی این دستگاه به­جای لوله­کشی، دارای منبع آب هستند. این نوع از دستگاه نشانگر سطح آب داشته و برای مصارف خانگی مناسب هستند. نوع لوله­کشی بیشتر برای کافی­شاپ­ها مناسب است تا کاربر بتواند به­طور نامحدود اسپرسو تهیه کند.

Espresso maker components 2

پمپ دستگاه اسپرسوساز

پمپ دستگاه اسپرسوساز با در واقع می­توان قلب دستگاه اسپرسوساز نامید؛ چراکه فشار آب لازم در دستگاه از این قسمت مهم تامین می­شود. آب جوش برای اینکه بتواند از بین پودر قهوه عبور کرده و به­خوبی دم بکشد، نیاز به فشار زیادی دارد؛ این فشار توسط پمپ دستگاه تامین می­شود. در برخی از دستگاه­ها اهرمی برای ایجاد فشار قرار داده شده است؛ اما انواع جدید دستگاه بدون اهرم هستند. از انواع این پمپ­ها می­توان پمپ برقی، الکتریکی لرزشی یا چرخشی و اهرمی یا مکانیکی را نام برد.

  • پمپ الکتریکی لرزشی: به نوعی از پمپ­ها گفته می­شود که شامل پیستون متصل به آهنربا و سیم­پیچ فلزی است. در واقع جلو و عقب رفتن پیستون به وسیله آهنربا و سیم­پیچ فلزی باعث ایجاد فشار در آب جوش و در نهایت قهوه می­شود. این پمپ­ها ارزان بوده و کوچک هستند که باعث می­شود، تعمیر آنها آسان باشد.
  • پمپ الکتریکی چرخشی: این پمپ از موتور و دیسک ساخته شده است. وقتی دیسک به وسیله موتور می­چرخد، باعث کوچک شدن فضای آب و قهوه و در نهایت افزایش فشار محفظه می­شود. این نوع پمپ صدای کمی داشته و فشار پیوسته­ای ایجاد می­کند. طول عمر این پمپ بیشتر از نوع لرزشی است.

دیگ بخار دستگاه اسپرسوساز

اگر بخواهیم دقیق­ترین و مهم­ترین قسمت را در دستگاه اسپرسوساز معرفی کنیم، باید به دیگ بخار اشاره کنیم. دیگ بخار در واقع وظیفه دارد تا دما و فشار آب را تنظیم کند. کوچکترین تغییری که در دما یا فشار رخ دهد، باعث تغییر در کیفیت اسپرسو می­شود. در این صورت ممکن است دانه­های قهوه به اسپرسو سرایز شوند که نوشیدن آن ناخوشایند خواهد بود. در دستگاه­های جدید، سیستم کنترلی به­صورت PID یا دیجیتالی تولید می­شوند که میزان خطا را در تغییرات کاهش می­دهد.

سنجش دما در دیگ بخار به وسیله پروب یا دماسنجی انجام می­شود که در درون آب قرار دارد. سیستم به وسیله این دماسنج تشخیص می­دهد که دمای آب ثابت است یا خیر. با تغییرات دما، سیستم به­صورت خودکار سیستم گرمایشی دستگاه را خاموش یا روشن می­کند. دو روش کلی برای بررسی تغییرات دما و فشار، کنترل دمای دیجیتالی و کنترل دمای PID است.

  • کنترل دمای دیجیتالی: این روش قیمت به­صرفه­تری داشته و طول عمر بیشتری دارد. این نوع کنترل به­شکل دستی و غیرخودکار انجام می­شود.
  • کنترل دمای PID: روش دیگر کنترل دما، روش PID است که قیمت بالاتر و طول عمر کمتری دارد؛ اما در عوض هم اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار می­دهد و هم می­توان به­صورت خودکار آن را کنترل کرد.

نازل بخار و روکش لوله بخار دستگاه اسپرسوساز

یکی از نیازهای ما به دستگاه اسپرسوساز، تولید کف شیر است. کف شیر برای تهیه کاپوچینو و لاته استفاده می­شود و به وسیله نازل بخار می­توان آن را تهیه کرد. نازل بخار همچنین بخار اضافی درون دستگاه را خارج می­کند تا بتواند فشار و دما را کنترل کند. روکش لوله بخار باعث سالم ماندن نازل شده و از خروج بی­دلیل بخار جلوگیری می­کند.

Espresso boiler

هدگروپ دستگاه اسپرسوساز

هدگروپ خود از 4 تشکیل شده و قسمت آخر در دستگاه اسپرسوساز محسوب می­شود. هدگروپ قسمتی است که اسپرسو از آن خارج می­شود. هر یک از اجزای چهارگانه هدگروپ وظیفه خاصی دارند. این 4 قسمت عبارتند از: قفل پرتافیلتر، مسیر انتقال آب از دیگ به سمت پرتافیلتر، فیلتر یا پرتافیلتر و قسمت فعالسازی پمپ.

تمپر دستگاه اسپرسوساز

تمپر به قسمتی از دستگاه اسپرسوساز گفته می­شود که وظیفه فشرده کردن پودر قهوه را به عهده دارد. تمپر از تمپ کردن به معنی فشرده کردن نام­گذاری شده است. در این قسمت باید ابتدا پودر قهوه را در پرتافیلتر بریزید و آن را صاف کنید. سپس نوبت به تمپ کردن می­رسد. با استفاده از تمپر باید پودر قهوه را در پرتافیلتر فشرده کنید. مراقب باشید که عمل فشرده کردن بیش از اندازه نشود، چون باعث می­شود قهوه شما بسوزد.

فیلتر یا پرتافیلتر دستگاه اسپرسوساز

فیلتر یا پرتافیلتر دستگاه اسپرسوساز به قسمتی از دستگاه گفته می­شود که دارای یک سبد و فیلتری فلزی بوده و فضای ریختن پودر قهوه محسوب می­شود. طرز کار این قسمت به این صورت است که ابتدا پودر قهوه را درون سبد فلزی ریخته و با استفاده از تمپر آن را فشرده می­کنید. پس از اینکه پودر قهوه فشرده شد، آن را به هدگروپ وصل کرده و دستگاه را روشن کنید.

پرتافیلتر با توجه به سایز و نوع دستگاه انواع مختلفی دارد اما پرمصرف­ترین آنها پرتافیلتر قطر 58 و 53 میلی­متری است. پرتافیلتر در هر سایزی که باشد، تفاوتی در کیفیت اسپرسو ایجاد نمی­کند؛ اما باید توجه کنید که سایز پرتافیلتر با هدگروپ و دستگاه شما یکی باشد.

Pertafilter espresso maker

بورد دستگاه اسپرسوساز

بورد قسمت بعدی است که باید در دستگاه اسپرسوساز به آن توجه کرد. بورد قسمتی الکترونیکی بوده و کمک می­کند تا باریستا کارها را اتوماتیک انجام دهد. بورد باعث می­شود تا تهیه اسپرسو بدون خطا و مشکل انجام شود.

مایع جرم­گیر دستگاه اسپرسوساز

گاهی در صورت استفاده زیاد از دستگاه اسپرسوساز، دستگاه دچار رسوب شده و نیاز به جرم­گیری یا رسوب­زدایی خواهد داشت. پودر قهوه باعث می­شود تا دستگاه دچار رسوب شود. استفاده از مایع جرم­گیر دستگاه را به­طور کامل جرم­گیری می­کند. جرم­گیری را می­توانید با استفاده از قرص را مایع جرم­گیر انجام دهید. با جرم­گیری، به طول عمر دستگاه اضافه می­شود.

روش استفاده از مایع جرم­گیر به این صورت است که ابتدا باید آن را درون مخزن آب بریزید و به آن آب اضافه کنید تا رقیق شود. حال دستگاه را روشن کنید و پس از آن با نازل بخار کمی از محلول را خارج کنید. دستگاه را خاموش کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید. حال دوباره دستگاه را روشن کرده و باقی­مانده محلول را خارج کنید. چندین بار دستگاه را از آب پر کرده و خارج کنید تا به­خوبی تمیز شود.

انواع دستگاه اسپرسوساز

دستگاه اسپرسوساز در دو مدل دستی و اتوماتیک وجود دارد که هر کدام از آنها ویژگی­های خود را دارند. دستگاه اتوماتیک جدیدتر بوده و بیشتر مورد توجه افراد قرار می­گیرند. معمولا دستگاه­های دستی ارزان­تر و قابل حمل هستند؛ البته دستگاه­های اسپرسوساز گرانی نیز وجود دارند. دستگاه­های اتوماتیک کار شما را راحت­ تر می­کنند. معروف ترین برندهای اسپرسوساز خانگی را میتوانید در راشامال جست و جو کنید.

Types of espresso machines

خرید دستگاه اسپرسوساز

خرید اسپرسوساز یکی از خریدهای ضروری برای کسانی محسوب می­شود که به قهوه اعتیاد دارند. اگر شما هم به قهوه اسپرسو، کاپوچینو یا لاته علاقه­مند هستید، پیشنهاد ما خرید اسپرسوساز مباشی است. یک دستگاه اسپرسوساز تنها برای اسپرسو نیست و می­توان با استفاده از آن نوشیدنی­های پرطرفداری همچون کاپوچینو تهیه کرد. بله می­توان با دستگاه موکاپات یا قهوه­جوش هم اسپرسو تهیه کرد؛ اما خوردن تفاله و پودر قهوه همراه با اسپرسو برای همه ناخوشایند است. دستگاه اسپرسو، اسپرسو را با بالاترین کیفیت برای شما آماده می­کند.

سخن پایانی

اسپرسو نه­تنها در هتل، رستوران و کافی­شاپ طرفدار دارد، بلکه کسانی که مصرف زیادی دارند در خانه خود نیز به­دنبال تهیه آن هستند. بهترین راه تهیه اسپرسو، دستگاه اسپرسوساز است. اگر برای شروع روز پرانرژی خود به اسپرسو نیاز دارید، پیشنهاد می­کنیم خرید اسپرسوساز مباشی را امتحان کنید. در این مقاله اجزای دستگاه اسپرسوساز را معرفی کردیم. هر سوالی در زمینه خرید یا تعمیر دستگاه اسپرسوساز داشتید کافیست با ما تماس بگیرید. ما به تمامی سوالات شما با صبر و حوصله پاسخ می­دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *