آموزشی

چگونه قهوه‌ساز را رسوب‌زدایی کنیم؟

descaling caffe maker ORG

ما به راحتی میتوانیم در خانه اقدام به رسوب‌زدایی از قهوه‌ساز کنیم. چیزهایی که میتواند ما را برای این امر یاری کند، حتی میتواند با مواد خوراکی در خانه بدون مواد شیمیایی باشد. این مواد شامل جوش شیرین، آبلیمو و سرکه یا حتی انواع محلول  ها هستند. در این نوشتار سعی میکنیم پس از معرفی اجزا و قطعات قهوه ساز، بهترین روشهای خانگی تمیز کردن این وسیله را بررسی میکنیم. البته اجزاء دستگاه های قهوه ساز، تفاوت چندانی باهم ندارند. مثلاً اسپرسو ساز مباشی با دلونگی تفاوت قابل توجهی در قطعات و اجزاء ندارند.

descaling caffee maker 1

اجزاء و قطعات دستگاه قهوه ساز

برای انجام اقداماتی که برای رسوب زدایی از قهوه ساز انجام میدهیم، بهتر است قطعات دستگاه مورد نظر را بشناسیم.

پرتافیلتر

مخزنی شبیه فنجان با دسته ای بلند که قهوه درون آن ریخته میشود.

سبد یا بستک

یک فنجان دارای سوراخ های ریز که پودر قهوه را درون خود نگه میدارد. این وسیله در پرتافیلتر قرار میگیرد.

گروپ

این قسمت همان مخزن گرد است که آب گرم را آزاد میکند. پرتافیلتر به گروپ متصل میشود.

مخزن

این قسمت برای نگه داشتن آب برای تولید قهوه ساز است.

بازو و نازل بخار

لوله هایی که از طریق آنها عملیات بخار انجام میشود و برای تولید فم شیر استفاده میشود.

چگونه اسپرسوساز را تمیز کنیم؟

 cleaning espresso machine

یکی از مسائلی که برای تهیه اسپرسوساز باید به آن توجه شود، نحوه تمیز کردن یا رسوب زدایی از قهوه ساز است. یکی از مزایایی که تمیز کردن قهوه ساز دارد، صرفه جویی در هزینه است. باید دانست در صورتی که قهوه ما بهترین کیفیت را داشته باشد، ولی دستگاه ما کثیف باشد، قهوه خوبی را نمیتوانیم میل کنید. این کار موجب پیشگیری میشود.

باید توجه داشت، طبق موارد و زمان بندی زیر میتوانید موارد پیشگیری را انجام دهید.

  • روزانه دستگاه بخار را تمیز کنید: برای این کار اول پرتافیلتر را بیرون بیاورید و آن را بشوئید و یک فنجون بزرگ خالی زیرش قرار بدهید تا پر شود. بعد از این کار پرتافیلتر را دوباره بشوئید.
  • دستگاه نازل را هفتگی تمیز کنید: به این دقت کنید که اگر دستگاه را روزانه تمیز کنید نیاز به تمیز کردن هفتگی نیست. اما برای اطمینان بیشتر بهتر است با یک حلال ملایم آن را بشوئید.
  • برای شستشوی ماهانه درصورتی که روزانه و هفتگی آن را تمیز میکنید، نیازی به شستشو نیست، اما برای جلوگیری از وجود آهک بهتر است آن را نگاهی بیندازید.

این چند مورد نکاتی بود برای تمیز نگه داشتن اسپرسو ساز که با این نکات میتوان به پرسش چگونه قهوه ساز خود را نیز تمیز کنیم هم پاسخ دهیم.

رسوب زدایی اسپرسوساز با جوش شیرین

باید اذعان کنیم که رسوب زدایی از قهوه ساز با جوش شیرین چندان توصیه نمیشود، زیرا در وهله اول نمیتواند مانند رسوب زداها برای رفع مواد رسوب زا کاری کند و در وهله دوم احتمال بو گرفتن دستگاه وجود دارد، اما به هر حال به توضیح این روش در این بخش می پردازیم.

جوش شیرین به خودی خود یک ماده تمیز کننده غیر سمی است که البته خاصیت چربی زدایی هم دارد، به همین دلیل از آن برای از بین بردن رسوبات استفاده میشود.

baking soda descaling

مراحل رسوب زدایی از قهوه ساز با جوش شیرین

  1. صافی قهوه ساز را جدا کنید.
  2. پارچ قهوه ساز را با آب گرم پر کنید.
  3. یک فنجان جوش شیرین به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید تا در آن حل شود.
  4. قهوه ساز را روشن کنید تا مراحل دم کردن کامل انجام شود.
  5. در این مرحله جوش شیرین به طور کامل املاح پودر قهوه را از پارچ جدا میکند.
  6. پس از این مرحله باید چندبار پارچ را پر کنید تا پارج از جوش شیرین پاک شود.

مایع رسوب زدایی قهوه ساز

مشخصاتی که مایع رسوب زدایی قهوه ساز باید داشته باشد، عبارتند از این است که خاصیت قلیایی یا اسیدی نداشته باشد، یعنی در حالی که قهوه را جرم گیری میکند اما موجب سائیدگی قطعات این وسیله نشود. همچنین آثار بدی مانند بو و طعم در قهوه ساز به جای نگذارد. از جمله موارد دیگر که باید به آن توجه شود، صدمه نزدن به اتصالات قهوه ساز است. علاوه بر مایع، قرص نیز میتواند از بهترین شویندگان قهوه ساز باشد که به ما در شستشوی این وسیله کمک کند.

رسوب زدایی اسپرسو ساز با اسید سیتریک

بهترین و ارزانترین روش شستشوی دستگاه اسپرسو اسیدشویی است. برخی از افراد برای این کار از قرص‌های تمیز کننده تجاری که حاوی اسید سیتریک هستند، استفاده می‌کنند. اما اسید سیتریک ماده ای است که تا دمای 90 درجه سانتی گراد برای اسید شویی استفاده میشود. پس بهتر است به جای قرص از خود اسید سیتریک استفاده کنید. این ماده را میتوان به شکل عمده خریداری کرد و تا مدت ها از آن استفاده کرد.

citric descaling

نحوه رسوب زدایی از قهوه ساز با اسیدسیتریک

  • ابتدا تمام قطعات دستگاه را مانند سبد، مخزن و محفظه را بشوئید. این کار را تا زمانی که اطمینان حاصل کردید قهوه ‌ای در دستگاه نیست، ادامه دهید.
  • مقداری آب همراه با اسید سیتریک در آن بریزید.
  • سپس دستگاه را روشن کنید تا پروسه دم کردن انجام شود.
  • پس از پایان سبد را شستشو دهید.
  • سبد را برعکس کنید تا اسید سیتریک از آن خارج شود.

جرم گیری اسپرسوساز با سرکه

سرکه نیز مانند جوش شیرین یک ماده طبیعی پاک کننده است که خاصیت ضد عفونی کننده دارد و میتواند با قدرت چربی و لکه ها را از بین ببرد. پس با این حساب باید روی آن برای پاک کنندگی وسائلمان، همچنین برای رسوب زدایی از قهوه ساز حساب کنیم.

Vinegar descaling

سرکه علاوه بر پاکیزگی وسائلی مانند قهوه ساز، میتواند به جرم گیری جاهای دیگر خانه مانند کاشی، برق انداختن لباسهای سفید رنگ و همچنین پنجره های خانه کمک کند. نحوه جرم گیری اسپرسو ساز نیز با سرکه مانند روشهایی است که در بالا به آن اشاره کردیم.

جمع بندی

در این مقاله روشهای رسوب زدایی از قهوه ساز یا اسپرسو ساز را شرح دادیم. شما میتوانید با استفاده از مواردی که ذکر شد از رسوب گذاری در قهوه سازتان جلوگیری کنید و اگر چنانچه به چنین مشکلی برخوردید، برای حل آن با توجه به راهنمایی هایی که گذشت، اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *